piątek, 18 kwietnia 2014

Wielkanocne marcepanowe czekoladki/ Easter marzipan chocolates



W ostatnim poście mogliście zobaczyć wielkanocne ciasteczka. Dzisiaj, z tej samej silikonowej foremki, postanowiłam spróbować zrobić czekoladki:)

Czekoladki robi się bardzo szybko - można je zrobić podczas robienia innych wielkanocnych przysmaków. Do szybkości dochodzi łatwość - foremka jest duża więc nie trzeba być zbyt precyzyjnym:).Z przepisu wychodzi 12 bardzo dużych czekoladek.

You could see easter cookies in my last post. I wanted to make chocolates from this silicone mold that I presented in last post. This chocolates are really easy to make. You can make 12 huge,chocolates from this recipe.



Składniki na 12 czekoladek:
(Components for 12 chocolates):
  •  6 czekolad mlecznych (6 bars of milk chocolate)
  • 4 czekolady białe (4 bars of white chocolates)
  • silikonowa foremka (silicone mold)
  • masa marcepanowa (marzipan mass)

Jak zrobić czekoladki, pokazywałam w tym poście oraz w tym filmiku.
I showed you how to make chocolates in this post and in this movie.




Oczywiście, nadzienie marcepanowe jest opcjonalne - w pierwszej odsłonie, miały być to czekoladki bez nadzienia, ale natknęłam się w szufladzie kuchennej na masę marcepanową. Równie smaczne będą z nadzieniem kokosowym, chałwowym, michałkowym czy jakimkolwiek jakie Wam przyjdzie do głowy:)

Marzipan filling is optional. My first thought was to make unfilled chocolates. But, my kitchen drawer is still a secret for me and I found marzpian there;p Chocolates will be just as good with any filling: coconut, halva, orange...etc. Sky is the limit:)










 Teraz pozostało mi tylko zrobienie mazurków;) Lecę zatem do kuchni, a Wam życzę wesołych i spokojnych Świąt:)
 

Wielkanocne Smaki - edycja IV

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz