W ostatnim poście mogliście zobaczyć wielkanocne ciasteczka. Dzisiaj, z tej samej silikonowej foremki, postanowiłam spróbować zrobić czekoladki:)
Czekoladki robi się bardzo szybko - można je zrobić podczas robienia innych wielkanocnych przysmaków. Do szybkości dochodzi łatwość - foremka jest duża więc nie trzeba być zbyt precyzyjnym:).Z przepisu wychodzi 12 bardzo dużych czekoladek.
You could see easter cookies in my last post. I wanted to make chocolates from this silicone mold that I presented in last post. This chocolates are really easy to make. You can make 12 huge,chocolates from this recipe.
Składniki na 12 czekoladek:
(Components for 12 chocolates):
- 6 czekolad mlecznych (6 bars of milk chocolate)
- 4 czekolady białe (4 bars of white chocolates)
- silikonowa foremka (silicone mold)
- masa marcepanowa (marzipan mass)
Jak zrobić czekoladki, pokazywałam w tym poście oraz w tym filmiku.
I showed you how to make chocolates in this post and in this movie.
Oczywiście, nadzienie marcepanowe jest opcjonalne - w pierwszej odsłonie, miały być to czekoladki bez nadzienia, ale natknęłam się w szufladzie kuchennej na masę marcepanową. Równie smaczne będą z nadzieniem kokosowym, chałwowym, michałkowym czy jakimkolwiek jakie Wam przyjdzie do głowy:)
Marzipan filling is optional. My first thought was to make unfilled chocolates. But, my kitchen drawer is still a secret for me and I found marzpian there;p Chocolates will be just as good with any filling: coconut, halva, orange...etc. Sky is the limit:)
Teraz pozostało mi tylko zrobienie mazurków;) Lecę zatem do kuchni, a Wam życzę wesołych i spokojnych Świąt:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz