sobota, 6 kwietnia 2013

Chocolate SPA


 Nie wiem jak u Was ale świąteczne obżarstwo poskutkowało tym, że tydzień po nie mam ochoty na ciężkie słodkie desery:P Aleee widząc samotnie leżącą tabliczkę gorzkiej czekolady w szufladzie po prostu musiałam coś wykombinować-to było silniejsze ode mnie:D
Zatem, postanowiłam wypróbować kolejny przepis na czekoladowy kosmetyk-czekolada będzie wykorzystana bez wyrzutów sumienia;P Przepis znalazłam na świetnej stronce promującej ekologiczny tryb życia aczkolwiek z braku kilku składników lekko zmodyfikowałam przepis:)

I don't know  about You but I had enough sweets  this Easter:P  I found a lonely bar of dark chocolate in my drawer. So (it was stronger than my will:P) I figured up that I can make a chocolate cosmetic again:) So taday I'm presenting you a chocolate bodymask. I foun the recipe  on eco blog.      
Unfotunately I didn't have all of the substrates so I modified it a litlle bit. :)




Czekoladowa maska do ciała



Składniki:
  • 1/4 szklanki kremu nawilżającego do ciała połączona z 2 kopiastymi łyżeczkami kakaa (1/4 coup of  moisturizing cream mixed with 2 big teaspoons of cocoa powder)
  • 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek (2 tablespons of olive oil)
  • 1 łyżka stołowa miodu (1 tablespoon od honey)
  • tabliczka stopionej, gorzkiej czekolady (one bar of melted, dark chocolate)
Czekoladę gorzką należy rozpuścić w kąpieli wodnej a następnie dodać pozostałe składniki. Mieszać aż masa będzie jednolita. Pozostawić do ostygnięcia i gotowe:) Maska do ciała gotowa do użycia.

Melt dark chocolate in water bath and than mix all the components until the pulp will be homogeneous. Cool it for a while and it's finished:)

Najlepiej stosować maskę po wykonaniu peelingu ciała:)
The best way to use the mask is to dab it on the body after the peeling:)



Maska jest łatwa w rozsmarowaniu. Mimo, że po rozsmarowaniu efekt wizualny nie jest zbyt kuszący, to jednak aromat czekolady i miodu jaki towarzyszy nakładaniu maski jest po prostu wspaniale relaksujący:)









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz