wtorek, 7 stycznia 2014

Świderki / Spiral cookies



Pamiętacie gwiazdę z konfiturą różaną?
Do you remember star bread with rose filling?

 


Z tego samego przepisu na ciasto, które prezentowałam w tym poście zrobiłam ciasteczka świderki z masą krówkową.
I made spiral cookies from the same recipe witch I described in this post .

Masę krówkową podgrzałam w garnku z odrobiną masła. Gdy ostygła, zaczęłam przygotowania:
Heat toffie pulp with a little bit of butter. Cool it. Make the cookies:

 1. Przygotowane ciasto rozwałkuj i podziel na cienkie prostokąty.
     Roll out dough. Divide it into thin rectangles.


2. Na połowę prostokątów dodaj masę krówkową. Przykryj nieposmarowanym prostokątem. Następnie zakręć ciastem aby powstał świderek. Zlep delikatnie końce.
  Add toffie pulp on the half of the rectangles. Cover them with uncovered rectangles. Spin it and make a spiral. Conglomerate ends.


3. Piecz w temperaturze ok.180C przez 15-20 minut aż ciasteczka się zarumienią.
    Bake it in 180C for 15-20 min. until cookies brown.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz