niedziela, 24 listopada 2013

Czekoladki z nadzieniem milky way/ Milky way chocolates




 Dzisiaj coś nowego:) Pyszne, słodkie nadzienie a la milky way:)



Składniki (Compounds) (na ok.10pralinek/10chocolates):
  • 3/4 kieliszka do wódki mleka 3,2%  (3/4 vodka glass od 3,2%milk)
  • 1,5 kieliszka do wódki mleka w proszku 3,2% (1,5 vodka glass of milk powder 3,2%)
  • 0,5 kieliszka do wódki cukru białego (0,5 vodka glass of white sugar)
  • 1/5 kieliszka do wódki cukru waniliowego  (1,5 vodka glass of vanilla sugar)
  • 1 czubata łyżeczka margaryny (1 tea spoon od margarine)
Wykonanie (preparation):

1. Mleko podgrzej wraz z cukrem i cukrem waniliowym aż oba rodzaje cukru się rozpuszczą.
  Heat milk with white and vanilla sugar.

2. Zostaw do ostygnięcia.
Cool it.



 3. Margarynę utrzyj, a następnie dodaj do roztworu i wymieszaj.
Cream the margarine. Add to milk and sugar. Mix it.

4. Dodaj mleko w proszku i wymieszaj.
Add milk powder and mix.
 


5. Czekoladki wykonuj w sposób opisany tutaj lub tutaj na filmiku.
Make chocolates like in this movie








 :)






Świąteczne prezenty Menu party! Imprezowe przekąski

4 komentarze:

  1. jak one bajecznie wyglądają!!!! muszą być pyszne

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja jeszcze w życiu nie robiłam czekoladek, muszę spróbowac :)

    OdpowiedzUsuń
  3. nadzienie mnie oczarowało!

    OdpowiedzUsuń