poniedziałek, 22 grudnia 2014

Peanutbutter Chocolates



Dzisiaj przedstawiam Wam kolejny przepis na czekoladki wymyślony w sumie przez przypadek:)
Chyba nie znam osoby, która nie lubi lekko słonawego masła orzechowego. W połączeniu z lekko kwaskowatym dżemem porzeczkowym oraz mleczną czekoladą powstaje deser inny, smaczny, lekko zaskakujący smakiem :) Jeżeli nie jesteście fanami połączenia kwaskowatego dżemu z słodko-słonym smakiem, to polecam nie dodawać dżemu. Same masło z czekoladą jest równie pyszne:)



Chocolates again. The recipe was figured out by coincidence. I don't know a person who wouldn't like peanutbutter with jam:) In this case I used blackcurrant jam. When joined with milk chocolate the taste is awsome :)
Składniki (Components):

  • 400g orzeszków prażonych, niesolonych (400g peanuts)
  •  2 mleczne czekolady (2 milk chocolates)
  • dżem porzeczkowy (blackurrant jam)



Sposób przygotowania (Preparation):


1. Orzechy wsyp do miksera i zmiksuj na gładką masę (zajmuje to ok. 10 minut). Dodaj odrobinę soli aby masa uzyskała lekko słonawy smak.
Mix peanuts to a smooth pulp. Add a little bit of salt for taste.




2. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Utemperuj. Czekoladki przgotuj w sposób przedstawiony tutaj. 
Melt the chocolate in water bath. Temper the chocolate. Prepare the chocolates as it was shown in this post.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz