Dzisiaj przedstawiam Wam pomysł na miły prezent niespodziankę - torcik z czekoladek.
Tort i czekoladki-obie rzeczy baaardzo smaczne...to czemu by nie połączyć ich razem?
Wypróbowanie tego szalonego pomysłu-stworzenie czekoladek a potem uformowanie ich tak aby cała konstrukcja przypominała tort - było jedną z moich małych kulinarnych fantazji. Potrzebowałam tylko odpowiedniego motywu, który nadarzył się w najbardziej odpowiednim do tego momencie:D
Pomyślicie pewnie, że to trudne i czasochłonne? Nic bardziej mylnego! Wystarczy zrobić czekoladki, w foremkach przez Was wybranych, sposobem który pokazałam tutaj. Jedyna granica to wyobraźnia (wiem, trochę banalne stwierdzenie:P) a jedyne co może pochłonąć Wasz czas, to wymyślne dekorowanie tortu:). Ja postawiłam na prostotę mojej konstrukcji tak aby można było poznać, że są to czekoladki:).
Wybrałam kokosowe nadzienie do czekoladek dużych oraz jabłkowe do małych :)
Are you looking for an idea for a very pleasent gift? Today I present you a great idea for a gift - cake from chocolates. Cake and chocolate are both very good....so why not to mix them together?
I had this crazy idea for quite some time - this was my little coocking fantasy. I just needed the theme (which pops out in the best time;P). You may think that it is difficult and time consuming? Nothing could be further from the truth! You just have to make chocolates like I said in this film.
The sky is the limit (I know-cliche:P). The only thing which can be time consuming is decorating the cake:). I made my cake simple so it looks like chocolates after all:).
I chose coconut filling for the big one and apple filling for the small one.
Zatem, tym razem w sposób obrazkowy, przestawiam Wam krok po kroku jak taki torcik wykonać:
So, this time I will show you how to make the cake just by photos-step by step:
1. Wybór foremek. Mój tort składał się z 5 gładkich pralinek wykonanych w silikonowej formie do muffinek, 1 karbowanej foremce do muffinek oraz kilku typowych foremek do czekoladek:
1. Choosing the molds. My cake consisted of 5 smoth big chocolates made in muffin mold, 1 waved muffin mold and few typical chocolate molds:
2. Gdy już zrobicie pralinki, czas je uformować:
2.Formation of the cake:
Części sklejamy ze sobą za pomocą roztopionej czekolady. Tak samo postępujemy z posypkami itp.-przyklejamy wszystko na czekoladę;).
Chocolate is the glue of this construction:)
Torcik w surowej postaci wyglądał następująco:
Raw form of cake from chocolates:
Końcowy efekt :
The final effect:
Teraz tylko pozostaje mi czekać na kolejną okazję aby stworzyć kolejny niespodziewany podarunek tego typu:).
Now I will wait for another opportunity to make another, unexpected gitf like this:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz