piątek, 26 lipca 2013

Chocolates with toffe and peanut filling:)




W zeszłym tygodniu zaopatrzyłam się w nowe foremki do czekoladek (yeay!!!) :). Dzisiaj w końcu nadarzyła się okazja aby je przetestować.

Przedstawiam Wam przepis na nadzienie karmelowe z orzeszkami ziemnymi. Nadzienie jest słodkie i rozpływa się w ustach razem z czekoladą, którą jest oblane:)

I bought new silicone molds for chocolates last week. Today I had a great opportunity to try them (yeay!):). I'm presenting you a new recipe for filling: toffe & peanut. The filling is sweet and it melts in the mouth.

Składniki (Components):

  • pół puszki masy krówkowej o smaku orzechowym (half ot the toffe can in peanut taste)
  • paczka orzeszków ziemnych bez soli (ok250-300g) (250-300g peanut without salt)
  • pół szklanki śmietanki 30% ( half of  the glass of 30% crem)

 W rondelku podgrzewamy śmietanę z masą krówkową. Gdy składniki się połączą należy dodać orzeszki ziemne. Dodajemy ich wedle gustu. Ja do swojej masy dodałam bardzo dużo orzeszków.

Heat cream with toffe in the skillet . When all the components will be mixed add peanuts-I added a lot of them but you can also add less :).


 Gdy masa ostygnie można zacząć "nadziewanie" pralinek :). Przygotowanie pralinek przedstawiłam w  tym poście  lub na filmiku.   :)

When the filling cools you can start to fill up the chocolates:). How to make chocolates was presented in this post and in this movie.

Smacznego! :)








1 komentarz: